Exerciţii de dicţie – tema 8

Exerciţii de dicţie – tema 8
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Cititorii Dictie.ro primesc un nou set de exercţii de dicţie. Aşa că vă invit să citiţi cât puteţi de repede fiecare punct al exerciţiului, fara oprire, de minimum  trei ori! Nu uitaţi, la final trebuie să se audă perfect fiecare sunet! De data aceasta am ales cateva dintre exerciţiile mai grele de dicţie. Succes!

1. Colo-n vale p-un pitroi sta o codobătură si un codobăturoi,codobăturoiu codobătureşte codobătura,codobătura nu poate codobături codobăturoiu…

2. Un bal fără egal cu final fatal la un halal carnaval estival cu scandal epocal dintr-un opal oval, pal, real şi natural, fără rival, egal si actual.

3. Sighitibum ala bim bum bam,strigatul cilipanezului în căutarea baldibuzului omorât de un cris cras, într-un stil abracadabrant pentru că nu a vrut să-l omoare pe hipocate-elefanto-camerosul, ascuns după un camilolabilolabalascop deoarece mâncase citopiperazina si se brohănise cu brohoteele în drămandău.

4. Unilateralitatea colocviilor desolidarizează conştiinciozitatea energeticienilor care manifestă o imperturbabilitate indiscriptibilă în locul nabucodonosorienei ireproşabilităţi.

5. Nu-i greu a zice titiridva tidva, da-i greu a destitiridvi titiridvitura titiridvei tidvei.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

6 Comentarii

 • Cosmina Posted 08/09/2011 21:33

  Genial! :))

 • ion Posted 11/11/2011 23:28

  bombardamentul nesolidar al trupelor carpatino-atlantice si pacifico-pacifiste balbaieste acidul dezoxiribonucleic din dementialitatea cretolinilor americano-austrieci si clasifica neimportanta populismului androgenic care are un impact voluminator si brabronic in proprietatea sasilor inducand schimbarile majore climatologice improprii impotriva rotirii ratzei si gashtelor si in primul rand porcilor afganistani de origine somalezo-americana. Spor la rostire dragilor.

  • Lupu Nicoleta Posted 26/03/2017 20:49

   Foarte usor

 • alex Posted 06/01/2012 19:31

  deah… un picut cam grelut da exercitiul de dictie lasat de „ïon” e fff usor…

  :*

  :))

 • DiAnA Posted 23/02/2012 19:26

  Nu ii greu deloc exercitiul lui Ion =))))))))) .. Am 12 ani si il rostesc perfect !!

 • Laura Posted 03/10/2017 20:50

  Eu asta cu titiritva il zic bine si cel cu mierlita fuflendita am 10 ani

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *